Plānās pankūkas ar magonēm un citrona miziņu

Virtuvē

Plāno pankūku recepte, kuras pavisam noteikti var celt galdā ciemiņiem!

Maigas un gaisīgas pankūkas ar citrusa aromātu un magoņu sēkliņu kraukšķīgumu.

Man pankūkas ir viss lielākais gardums, jo tās taču ir tik daudz un dažādu veidu. Pats labākais ir tas, ka tām var pievienot daudz garšīgu papildinājumu – ievārījumi, sīrupi, saldējums, rieksti, skābais krējums …… Un garšīgākās protams ir tās, kuras ēdam iemērcot cukurā.

Teikšu uzreiz, ka pagatavošana šim citronu-magoņu pankūciņām ir nedaudz garāka kā ierasts. Bet neskatoties uz to tas ir tā vērts.



Papagatavošanai būs nepieciešams:

  • 350 ml – piens
  • 50 g – sviests
  • 13 e/k – milti
  • 20 g – magoņu sēklas
  • 3 e/k – cukurs
  • 1 – citrons
  1. Magones noskalo un aplej ar vārošu ūdeni. Atstāj uz 15 min.
  2. No citrona norīvē miziņu.
  3. Pienā izkausē sviestu.
  4. Atsevišķi sakuļ olas, cukuru un citrona miziņu. Iejauc pienā  ar sviestu.
  5.  Pievieno masai miltus. No magonēm nolej un nospiež ūdeni – arī pievieno masai.
  6. Cep uz vidējas uguns
    .

Šīs pankūkas var ēst vienas pašas pie tējas vai pievienojot ievārījumu.