Vienkāršs veids kā nolasīt un pagatavot smiltsērkšķa ogas

Smiltsērkšķis ir brīnum-augs, kura ārstnieciskās īpašības ir novērtētas visā pasaulē. Šī krūma dzeltenās ogas tiek izmantotas gan ārstniecībā, gan skaistumkopšanā. Šīs smalkās dzeltenās pērlītes ir vienlīdz vērtīgas, kā šobrīd tik populārās godži ogas. Vēlos piebilst, ka ne tikai ogas, bet āri smiltsērkšķa lapas ir vērtīgas un pareizi pagatavotas tās var būt vitamīnu bumba mūsu imunitātei. Vairāk par lapu pielietošanu lasi šeit.



Atgriežoties pie ogām, kad ieraudzīju smiltsērkšķa krūmu pilnu ar skaistām dzeltenām odziņām, ar sajūsmu metos klāt lasīt ogas, bet sajūsma nebija ilga, jo krūmam ir gari asi ērkšķi! Tātad pie ogām nav tik viegli tikt klāt.

Viens no veidiem kā nolasīt smiltsērkšķa ogas ir nokniebt mazos zariņus, kuros ir ogas un tad turot zariņu virs trauka ar šķērēm nogriezt ogas no zariņa.

Smiltsērkšķa ogas nepagatavotas ir pat skābākas par citronu. Tādēļ meklēju veidu kā tās pagatavot un paturēt uz ziemu. Vēl man radās ideja, ka smiltsērkšķi varētu iepildīt smukās burciņās un uz Ziemassvētkiem dāvināt draugiem un kolēģiem. Vai nav lieliska ideja dāvanai? Vitamīns burciņā, vēl pie tam pašas gatavots.


Vienkārša un viegla recepte ir pagatavot smiltsērkšķi ar medu.

  1. Ogas pārlasa un noskalo.
  2. Izber ogas uz tīra virtuves dvieļa un atstāj uz kādu laiku, lai tās nožūst un ir sausas.
  3. Ņem vidēja izmēra burciņu sapildi iekšā ogas un pāri pārlej medu.
  4. Liek burciņas ledusskapī un aptuveni uz desmit dienām. Tas nepieciešams, lai ogas ar medu ievelkas.
  5. Ver vaļā burciņu un sāc rītu ar tējkaroti pilnu ar vitamīniem tavai labsajūtai un imunitātei.

Burciņas, ko sagatavoju dāvināšanai rotāju ar krāsainu papītu uz vāciņa ko piesēju ar auduma lentīti, vai vienkārši apsēju burciņu ar smuku mežģīnes lentīti.

Dalīties