Garšīgas cūkgaļas šniceles FOTO recepte

Virtuvē

Kādēļ es šādas šniceles mājās necepu jau agrāk?

Sanāk ātri un ļoti garšīgi!

Arvien biežāk izejot ārpus mājas sevi palutināt un paēst kādā restorānā, ieraugot un pagaršojot to ko man atnes – es saprotu, ka pati mājās varu labāk un garšīgāk. Neesmu pavārs un arī nesaku, ka māku gatavot daudz dažādu ēdienu, bet es mācos un pilnveidoju sevi.

Biju ceļojumā Polijā un tur pasūtot cūkgaļas šniceli, vienmēr atnes lielu skaistu gabalu ar kraukšķīgu rīvmaizes apvalciņu. Latvijā bieži šnicele ir cīpslaina, izmirkusi eļļā un bāla.

Kādēļ gan mājās nevarētu pagatavot izcilu šniceli? Protams ka var!

Man perfektas šniceles sanāca ar pirmo reizi. Es sapratu, ka tas nav nekāds sarežģītais ēdiens. Tādēļ vēlos padalīties ar to kā es gatavoju cūkgaļas šniceles mājās.

Gatavošanai būs nepieciešams:

3 e.k. kviešu milti

2 – 3 olas

Rīvmaize

Sāls, pipari

Eļļa cepšanai

400 – 500 g cūkgaļas šķiņķis bez kaula, var arī kakla karbonādi.

Vispirms nepieciešams gaļu sagriezt aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un kārtīgi “izklapēt”.

Katrai saimniecei sava metode, kā “klapēt” gaļu. Man viss ātrāk sanāk, kad gaļas šķēles salieku uz pārtikas plēves strēmeles, kurai ir uzbērti sāls un pipari. Arī gaļas šķēlēm uzberu sāli un piparus un tad uzlieku pāri otru pārtikas plēves strēmeli.

Tālāk ar lielā naža spalu es gaļu izklapēju no abām pusēm. Man nav speciālā āmurīša, domāju ka ar to būtu vēl labāk.

Man patīk laicīgi sagatavot gaļu, lai tad kad visi mājās man atliek tikai cepšana un viss pārējais – salāti, rīsi, kartupeļi ir jau sagatavoti.

Šo izklapēto strēmeli saloku uzlieku uz šķīvja un lieku ledusskapī, līdz brīdim kad būšu gatava cepšanai. Bet ja vajag ātri tad ņemu plēves strēmeli nost pēc klapēšanas un cepu.

Tālāk 3 traukos jāsagatavo viss nepieciešamais, lai gaļas strēmeles apvārtītu.

Vienā traukā ieberu rīvmaizi.

Otrā sakuļu olas.

Trešajā ieberu miltus un sajaucu ar pus tējkaroti sāls, un pus tējkaroti piparu un vēl pieberu kādas citas garšvielas, kas man ir mājās. Tā var būt paprika, garšvielu maisījums gaļas cepšanai vai kas līdzīgs. Vienā reizē piebēru nedaudz garšvielu kartupeļu cepšanai un arī ar to sanāca izcili.

Tālāk ņemu gaļas šķēli un:

-iemērcu olā

-ielieku miltos un apgriežu no vienas puses uz otru, lai milti to pārklāj

-atkal iemērcu olā

-tālāk lieku rīvmaizē, vienu un otru pusi. Rīvmaizē ļauju pastāvēt uz katras puses pāris sekundes, lai labāk pielīp.

Šis ir ķēpīgs process. Pirkstu gali ļoti aplīp ar rīvmaizi, bet neko darīt.

Lieku gabaliņus uz šķīvja. Tur kur redzu, ka trūkst rīvmaizes uzberu ar pirkstiem.

Tālāk sakarsēju pannu un uz pannas uzleju eļļu. Tā ir jālej daudz uz pannas ir jābūt 0.5 mm biezai eļļas kārtai. Eļļu sakarsējam un tad nogriežam uguni uz vidēji mazu.

Liekam virsū šniceles gabalus. Svarīgi, lai nebūtu pārāk strauja uguns, savādāk rīvmaize uzreiz paliek tumši brūna. Bet ja tā gadās tas nekas, nogriez uguni un turpini.

Cepu apmēram 6 minūtes. Gabalus cenšos nekustināt pārāk daudz, lai viņi eļļā dabūt apvārtīties un sakraukšķināt rīvmaizi. Kad redzu, ka apakša paliek zeltaini brūna tikai tad griežu uz otru pusi un atstāju cepties.

Kamēr viena panna cepās apviļāju nākošos gaļas gabalus, pārāk ilgi tie nevar stāvēt uz šķīvja. Rīvmaizes un miltu kārta var pielipt pie šķīva un nonākt nost. Man dažiem gabaliem tā gadījās, bet tas neko nesabojāja šniceles tāpat izcepās un bija super garšīgas.

Kad šniceles izceptas liekam tās uz paīra dvieļa, lai eļļa notek.

Viņas ir ļoti karstas, tādēļ nav jāuztraucas, ka paspēs atdzist. Es domāju, ka daudzi izlaiž šo soli, bet es tā daru un man šķiet, ka tad kad viņas saliek traukā, lai pasniegtu, tās saglabā savu kraukšķīgo garoziņu.

Tas arī viss! Lai labi garšo!

Ieskaties arī citos manos virtuves darbos.

Būšu priecīga, ja sekosi man Facebook vai Instagram, lai uzzinātu par jaunākajiem rakstiem.