Īsi par pieciem augstas kvalitātes vilnas veidiem
Jēra vilna
Šo vilnu iegūst no pirmās jēra cirpšanas (apmēram 7 mēneši). Tā ir mīksta un daudz elastīgāka par parasto vilnu, tā ir arī ļoti silta un izturīga. Šo vilnu bieži izmantot zeķīšu adīšanai.
Kašmira vilna
To iegūst no kašmira šķirnes kazām. Šo vilnu ir nepieciešams atdalīt no kazas rupjā kažoka spalvām padarot šīs vilnas iegūšanas procesu daudz sarežģītāku salīdzinot ar citiem vilnas veidiem. Kašmira vilna ir ļoti silta un tā tiek uzskatīta par vienu no kvalitatīvākajām.
Angoras vilna
Šo vilnu iegūst no angoras trušu kažoka. Šī vilna atšķiras no citām ar izteikti zīdainu tekstūru, tā ir mīksta un maiga. Pateicoties tās smalkajai šķiedrai, tā ir gaisīgi pūkaina. Angoras vilna nav elastīga, tādēļ tā parastie tiek jaukta ar kādu citu šķiedru.
Merino vilna
Šo vilnu iegūst no īpašas aitu šķirnes. Merino vilna ir viena no mīkstākajām starp visām aitu šķirnēm. Tā ir īpaša ar to ka spēj regulēt ķermeņa temperatūru – sildot ķermeni nepārkarsējot, īpaši kad tās izstrādājumi tiešā saskarē ķermeni.
Alpakas vilna
Smukās un mīlīgās alpakas dzīvo Čīlē , Peru un Bolīvijā. Tāpat to ievērojams skaits dzīvo Amerikā. Tās vilna tiek uzskatīta tik pat mīksta, kā kašmira vilna un vieglāka kā aitas vilna. Alpakas vilna ir silta, izturīga un ļoti mīksta.
Ceru, ka šis īsais un kodolīgais apraksts par katru no vilnas veidiem, palīdzēs izvēlēties pareizo dziju plašajā rokdarbu veikalu klāstā.