Receptes

Klasiskā upeņu ievārījuma recepte

Upeņu ievārījums ir garšīgs un daudzpusīgs konservējums, ko var baudīt dažādos veidos.

Sastāvdaļas:

  • 4 glāzes upeņu (nomazgātas un noņemti kātiņi)
  • 4 glāzes granulēta cukura
  • 1/4 tase citrona sulas
  • 1/2 tase ūdens

Pagatavošana:

  • Lielā katlā sajauciet upenes, ūdeni un citrona sulu.
  • Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai uz vidējas uguns, bieži maisot.
  • Kad upenes uzvārās, samaziniet uguni līdz minimumam un ļaujiet vārīties apmēram 15 minūtes, līdz upenes ir mīkstas un saplīsušas.
  • Pievienojiet cukuru un samaisiet, līdz tas pilnībā izšķīst.
  • Palieliniet uguni līdz vidēji augstai un vāriet ievārījumu, bieži maisot, līdz tas sasniedz vēlamo konsistenci (apmēram 20-25 minūtes).
  • Lai pārbaudītu, vai ievārījums ir gatavs, uzlieciet nelielu daudzumu uz atdzesētas šķīvja un ļaujiet tam atdzist. Ja, pabīdot to ar pirkstu, tas sastingst un saburzās, tas ir gatavs.
  • Katlu noņem no uguns un ļauj ievārījumam dažas minūtes atdzist.
  • Pārlejiet ievārījumu sterilizētās burkās un cieši aizveriet tās. Uzglabāt vēsā, tumšā vietā.

Ja patika šī recepte iesaku izmēģināt gardo aprikožu ievārījumu – Gardākā aprikožu ievārījuma recepte.