Receptes

Tradicionālā zupas borščs recepte

Šī ir pamata boršča recepte, bet ir daudz dažādu variantu un pielāgojumu atkarībā no personiskajām gaumēm un tradīcijām. Varat eksperimentēt ar citām dārzeņu kombinācijām un garšvielām, lai pielāgotu recepti pēc savām vēlmēm.

Sastāvdaļas:

  • 450 g liellopa vai cūkgaļas, sagriezta kubiņos
  • 4 glāzes (1 litrs) ūdens
  • 2 vidējas bietes, nomizotas un sarīvētas
  • 2 vidēji kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 1 vidējs sīpols, smalki sagriezts
  • 2 burkāni, nomizoti un sarīvēti
  • 1 glāze (240 ml) tomātu biezeņa
  • 1/4 sasmalcinātu svaigu kāpostu
  • 2 ķiploka daiviņas, maltas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Garnējumam skābs krējums un svaigas dilles

Pagatavošana:

  1. Lielā katlā uz vidējas uguns uzkarsē augu eļļu. Pievienojiet sīpolus un sautējiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievienojiet katlā liellopa vai cūkgaļas kubiņus un cepiet, līdz tie no visām pusēm ir brūni.
  3. Ielejiet katlā ūdeni un uzvāra. Samaziniet uguni līdz minimumam un ļaujiet tai vārīties apmēram 1 stundu vai līdz gaļa ir mīksta.
  4. Pievienojiet katlā sarīvētās bietes, rīvētus burkānus un tomātu biezeni. Kārtīgi samaisiet un ļaujiet tai vārīties vēl 15 minūtes.
  5. Pievienojiet katlā kubiņos sagrieztus kartupeļus un sasmalcinātus kāpostus. Vāra, līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 15-20 minūtes.
  6. Iemaisa malto ķiploku un etiķi. Garšojiet ar sāli un pipariem pēc garšas.
  7. Noņemiet katlu no uguns un ļaujiet tam nostāvēties dažas minūtes, lai garšas saplūst kopā.
  8. Pasniedziet boršču karstu, ar krējuma un svaigām dillēm.

Labu apetīti!