4 kokosriekstu eļļas īpašības dabīga iedeguma veicināšanai

Skaistum kopšana

Kokosriekstu eļļa, ir kļuvusi par skaistum kopšanas brīnumlīdzekli.

Šī eļļa ir gan matu, gan arī ādas kopšanas neatņemam sastāvdaļa. Tā pat tiek lietota, lai notīrītu kosmētiku no sejas.

Man to patīk pielikt pie auzu putras no rīta, bet vakarā pievienot savam cukura roku un ķermeņa skrubim.

Vēl es to lietoju, kad ir iekaisis kakls. Maza piciņa eļļas un kakla kņudēšana un klepus pāriet uzreiz.

Pavisam nesen es kokosriekstu eļļu sāku lietot, kā līdzekli dabīgam iedegumam.

Lai arī tā nav piemērota kā saules SPF aizsarglīdzeklis, tā ir lielisks sauļošanās losjonu un krēmu aizstājējs.

Lūk 4 īpašības, kas padara kokosriekstu eļļu par zeltaina iedeguma veicinātāju.


Kokosriekstu eļļa paātrina D vitamīna izstrādāšanu ādā

D vitamīns ir svarīgs gan mūsu ķermenim, gan ādai. Kaut arī kokosriekstu eļļa par 75% bloķē UV starus, pateicoties SPF 4, tā arī ļauj mūsu ādai ātri absorbēt D vitamīnu.

Kokosriekstu eļļa baro un aizsargā ādu

Sauļošanās laikā āda tiek pakļauta spēcīgiem saules stariem un kaitīgiem UV starojumam. Kokosriekstu eļļa palīdz samazināt ādas bojājumus, pateicoties tajā esošajām piesātinātajām taukskābēm tā veido aizsargkārtu uz ādas virskārtas. Šie piesātinātie tauki un vitamīni arī palīdz samazināt ādas mitruma zudumu. Turklāt kokosriekstu eļļa palīdz atjaunot ādas dabisko spīdumu, padarot to maigu un zīdainu.

Kokosriekstu eļļai piemīt antibakteriālas īpašības

Sauļošanās laikā āda ilgstoši ir pakļauta saulei, tas ir atvērts uzaicinājums visu veidu mikrobiem, baktērijām un sēnītēm, kas var izraisīt infekcijas. Kokosriekstu eļļa satur vidējas ķēdes triglicerīdus (MCT), kaprīnskābi, miristīnskābi un laurīnskābi, kas piešķir tai pret sēnīšu un pret mikrobu īpašības un aizsargā ādu pret infekcijām.


Kokosriekstu eļļa mazina ādas apsārtumu

Gadījumā kad rodas ādas apsārtums, ko izraisa ilgstoša atrašanās saulē, kokosriekstu eļļa nomierina ādu un palīdz novērst apsārtumu. Tās pret iekaisuma īpašības arī novērš ādas lobīšanos vai plaisāšanu.

Visbeidzot, kokosriekstu eļļā nav visu kaitīgo ķīmisko vielu un kairinātāju.

Lai iegūtu labākos rezultātus, izmantojiet neapstrādātu kokosriekstu eļļu, jo tai piemīt daudz vairāk labo īpašību nekā rafinētai kokosriekstu eļļai.

Lai uzzinātu par jaunākajiem projektiem un pamācībām seko manai lapai FACEBOOK un INSTAGRAM.