Klasiskā upeņu ievārījuma recepte
Upeņu ievārījums ir garšīgs un daudzpusīgs konservējums, ko var baudīt dažādos veidos.
Sastāvdaļas:
- 4 glāzes upeņu (nomazgātas un noņemti kātiņi)
- 4 glāzes granulēta cukura
- 1/4 tase citrona sulas
- 1/2 tase ūdens
Pagatavošana:
- Lielā katlā sajauciet upenes, ūdeni un citrona sulu.
- Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai uz vidējas uguns, bieži maisot.
- Kad upenes uzvārās, samaziniet uguni līdz minimumam un ļaujiet vārīties apmēram 15 minūtes, līdz upenes ir mīkstas un saplīsušas.
- Pievienojiet cukuru un samaisiet, līdz tas pilnībā izšķīst.
- Palieliniet uguni līdz vidēji augstai un vāriet ievārījumu, bieži maisot, līdz tas sasniedz vēlamo konsistenci (apmēram 20-25 minūtes).
- Lai pārbaudītu, vai ievārījums ir gatavs, uzlieciet nelielu daudzumu uz atdzesētas šķīvja un ļaujiet tam atdzist. Ja, pabīdot to ar pirkstu, tas sastingst un saburzās, tas ir gatavs.
- Katlu noņem no uguns un ļauj ievārījumam dažas minūtes atdzist.
- Pārlejiet ievārījumu sterilizētās burkās un cieši aizveriet tās. Uzglabāt vēsā, tumšā vietā.
Ja patika šī recepte iesaku izmēģināt gardo aprikožu ievārījumu – Gardākā aprikožu ievārījuma recepte.