Receptes

Kraukšķīga karameļu popkorna FOTO recepte

Šī ir mana TOP našķa recepte. Ātri, lēti un kraukšķīgi. Un pirksti nav lipīgi, tas ir pluss.

Pie šāda popkorna gatavošanas receptes es nonācu divu iemeslu dēļ:

  1. Izlasīju, ka popkorns ir labs našķis tiem, kas vēlas nomest svaru.
  2. Pamēģināju vienkāršu popkornu un nolēmu uztaisīt tādu kā ir kino teātros vai tie, kas ir gatavi nopērkami. Saprotiet, ka no brīža kad diētiskam našķim pieliek cukuru tas vairs nav diētisks. 😀

Pirms iedziļināmies šajā receptē laicīgi atgādināšu, ka es neesmu pavārs un varbūt citi māk labāk. Piemēram pie karameles taisīšanas man noteikti jāpiestrādā, bet tajā pašā laikā negribās baigi ķēpāties un iedziļināties popkorna dēļ, kurš tiek apēst zibens ātrumā.



Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 saujas popkorna graudu
  • 3 x 3 cm klucītis sviesta
  • eļļa cepšanai
  • cukurs – receptē izmantoju brūno cukuru, bet man pašai labāk garšo ar balto cukuru.

Karameļu popkorna pagatavošana

Lielā katlā ielejam eļļu. tā lai nosedz katla dibenu. Un iemetam 2 popkorna graudus.





Liekam katlu uz uguns karsēties. Tiko izšķiļās kāds no popkorniem, noliekam katlu uz blakus riņķa un ieberam 2 saujiņas popkorna eļļā. Es parasti jau sagatavoju bļodiņā popkorna daudzumu, ko bēršu.

Graudiņi sāks čurkstēt eļļā, nedaudz katlu pakustinām, lai visi graudiņi apgrozās karstajā eļļā un liekam katlu atpakaļ uz uguns. Vāku virsū un lai sāk viņi tur paukšķēt.

Es izmēģināju arī bez apčurkstināšanas eļļā un tad popkorns sanāk tāds ķeburains un sauss. Arī tās miziņas ir cietākas. Tādēļ izmantoju šo metodi, kad vispirms ļauju viņiem pašiem eļļā noplaucēties pirms lieku uz uguns.

Uzmanīgi klausies, kas notiek katlā. Ik pa laikam katlu vajag papurināt, lai visi graudiņi tiek pie katla dibena un izšķiļas, tikko vairs nedzird paukšķēšanu katls uzreiz ir jāņem no riņķiem nost. Savādāk piedegs un arī pārkaltīs. Labāk lai paliek kāds neizšķīlies graudiņš, nekā apdeg popkorns.



Pagaidām popkorns paliek katlā zem vāka siltumā.

Gatavojam karameli

Mazā katliņā vai pannā liekam sviestu kausēties.

P.S. Šī ir ļoti maziņa panniņa.

Kad sviests izkusis liekam klāt 6 ēdamkarotes cukura. Ar cukuru ir tā ka es lieku kā man gribās. Citreiz tikai 4 ēdamkarotes. Pēc noskaņojuma.

Apmaisu cukuru ar sviestu. Uguns man zem pannas ir diezgan stipra. Tiešām nezinu kā pareizi taisa karameli :D. Zinu tikai to, ka nekādā gadījumā cukuru vienu pašu nedrīkst kausēt, tad pannai būs gals klāt. 😀

Pamazām cukura graudiņi izkūst. Es jau laicīgi sagatavoju, dvielīti uz galda kur uzlikt popkorna katlu un arī, ja man katlā ir pārāk daudz popkorna tad es daļu noberu nost, jo savādāk nebūs iespējams iemaisīt karameli.



Kad karamele paliek viendabīgi brūna masa, es to izleju pāri popkornam. Man paliek dažreiz sviests izkusušais virs brūnās masas, bet tas nekas. Ja man popkorns ir sadalīts divos traukos, tad attiecīgi arī karameli sadalu.

Tālāk cītīgi jāmaisa popkorns ar karameli kopā, kamēr karamele nav atdzisusi un sacietējusi. Nekas, ka šķiet ka tas popkorns lūzt, nekas tur daudz nesabirst. Arī sākumā šķiet, ka visa karamele ir satecējusi trauka dibenā, bet ir jāturpina maisīt kamēr viss sajaucies kopā. Beigās būs tīrs katls.

Tad var ļaut popkornam atdzist. Kad tas atdziest pārmaisi vēlreiz, lai graudiņi atdalās viens no otra. Sākumā šķiet, ka viss ir sacietējis kopā vienā lielā gabalā, bet karamele ir trausla un ātri salūzt tikko viņu sāk kustināt.

Bildē tas izskatās spīdīgs un lipīgs, bet tā nav karamele ir sacietējusi plānā kārtiņā un ir trausla kraukšķīga.

Es noteikti iesaku gatavot ar balto cukur, sanāk saldāks.

Lai labi garšo!

Es padalos arī ar citiem saviem atklājumiem un receptēm šeit – Virtuvē.

Lai uzzinātu par jaunākajiem projektiem un pamācībām seko manai lapai FACEBOOK un INSTAGRAM.