Apelsīnu tarte – ātra un vienkārša recepte

Virtuvē

Šī tarte izskatās sarežģīta, bet tās pagatavošanas recepte ir ļoti vienkārša. Svarīgi izvēlēties sulīgus un aromātiskus apelsīnus. Rūgtenā miziņa piedod tartei atsvaidzinošu garšu, savukārt tās izskats ar apelsīnu ripām un sīrupa spīdīgo glazējumu ir kārdinošs un svinīgs.

  • 350 g – miltu
  • 3 – olas
  • 200 g – cukurs
  • 70 ml – eļļa
  • 2 – apelsīni
  • 10 g – cepamais pulveris
  • sviests
  1. No viena apelsīna norīvē mizu. Pārgriež uz pusēm un sulu izspiež divos traukos.
  2. Lielā bļodā sakuļ olas ar 180 g cukura, piesijā miltus un cepamo pulveri. Pievieno eļļu (es izmantoju rapšu eļļu), sarīvēto apelsīna miziņu un vienu pusi sulas.


  3. Cepamo pannu bagātīgi iesmērē ar sviestu, vienmērīgā kārtā ieber cukuru tā, lai tiktu nosegta visa pannas apakša.
  4. Otru apelsīnu sagriež 0.5 mm ripās un izkārto pannā – es griezu ripas uz pusēm un izliku gar malām, pa vidu ieliku veselās ripas.  Pāri pārlej sagatavoto mīklu. Cep krāsnī 180 grādos 35 minūtes, vai arī kamēr iedurot zobu bakstāmo tartes vidū, tas nav mitrs un pie tā nepielīp jēla mīkla.
  5. Izcepto tarti atdzesē un tad uzliekot virsū  virtuves dēlīti – izkrata to ārā no veidnes.
  6. Uz pannas uzkarsē atlikušo apelsīnu sulu ar 2 ēdamkarotēm cukura, kamēr cukurs izkusis un sākas vārīšanās.
  7. Sīrupu pārlej pāri tartei.

Viena no idejām, kā šo tarti padarīt vēl interesantāki ir pārgriezt to gareniski uz pusēm un pa vidu iesmērēt biezu kārtu krēma, piemēra krēmsiers ar putukrējumu. Manās mājās šī tarte nepaspēj pat īsti atdzist, kad tā jau ir pazudusi no šķīvja.

Lai labi garšo!