Banānu un kanēļa kēks ar tumšo šokolādi – FOTO RECEPTE
Banāns ar kanēli man īpaši patīk pie brokastu auzu pārslām, veselīgi un garšīgi. Tāpat arī esmu mēģinājusi cept banānu ar tumšo šokolādi un pasniegt ar saldējumu. Bet pirmo reizi šīs sastāvdaļas izmēģināju izcept kopā, kā kēksu.
Recepte ir, kas līdzīgs amerikāņu “banana bread”, jeb banānu maize.
Man patīk receptes, kas ir vienkāršas un ātras, bet gala rezultātā sanāk, kas īpaši gards. Kā piemēram mana – apelsīnu tarte.
Cepot šo kēksu man paliek pāri banānu mizas, kuras es nemetu ārā bet izmantoju kā puķu mēslojumu.
Nepieciešamās sastāvdaļas, lai pagatavotu šo banānu kēksu:
- 100 g – sviests
- 4 – olas
- 4 ēdamkarotes – cukurs
- 5 mazi – vidēji/gatavi banāni
- 1 tējkarote – vaniļas cukurs
- 1 šķipsniņa – sāls
- 270 g – milti
- nepilna tējkarote – kanēlis
- 50 g – tumšā šokolāde
- 10 g – cepamais pulveris
- Olu samaisa ar cukuru, vaniļu un sāli.
- Lielā bļodā izkausē sviestu, iegriež ripiņās banānu un saspiež ar dakšu vai sablenderē.
- Atsevišķā traukā sajauc miltus ar kanēli, vaniļu un cepamo pulveri.
- Banānos iejauc olu un miltus. Lēnām iemaisa sasmalcinātu šokolādi.
- Cepamo veidni iesmērē ar sviestu. Ielej mīklu.
- Cep 180 grādos 30 minūtes, vai arī kad pārbaudot ar zobu bakstāmo mīkla nav mitra un nelīp.
Vēl šajā kēksa mīklā var pievienot sasmalcinātus valriekstus un man šķiet ka mazi baltās šokolādes gabaliņi arī varētu būt lielisks papildinājums.