Pašu gardāko plāno pankūku pagatavošanas recepte
Plānās pankūkas ir klasisks brokastu vai vēlās brokastu ēdiens. Tās var pildīt ar saldiem vai sāļiem pildījumiem, piemēram, svaigiem augļiem, putukrējumu, Nutellu vai šķiņķi un sieru, piedāvājot daudzpusīgu un gardu maltīti dienas sākumam.
Plānās pankūkas var būt lielisks papildinājums īpašiem gadījumiem un svinībām. Tās var pasniegt kā daļu no deserta bufetes vai kā atsevišķu desertu iespēju, ļaujot viesiem pašiem izvēlēties dažādas pankūku piedevas – augļi, ievārījums, krējums, jogurts, medus un citi.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 glāze piena
- 1 liela ola
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- Papildu sviests vai eļļa pannas eļļošanai
Pagatavošana:
- Bļodā sajauciet miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli, līdz tie ir labi sajaukti.
- Atsevišķā bļodā sakuļ pienu, olu un izkausētu sviestu.
- Pakāpeniski ielejiet mitrās sastāvdaļas sausajās sastāvdaļās, maisot, līdz izveidojas vienmērīga konsistence.
- Uz vidējas uguns uzkarsē pannu. Ieeļļojiet virsmu ar nelielu daudzumu sviesta vai eļļas.
- Katrai pankūkai uz pannas ielejiet apmēram 1/4 tase mīklas. Pagroziet pannu, lai mīklu sadalītu plānā, vienmērīgā kārtā.
- cepiet pankūku apmēram 2-3 minūtes vai līdz uz virsmas sāk veidoties burbuļi.
- Apgrieziet pankūku un cepiet vēl 1-2 minūtes vai līdz zeltaini brūna.
- Gatavo pankūku pārliek uz šķīvja un tur siltumā. Atkārtojiet procesu ar atlikušo mīklu.
- Pasniedziet plānās pankūkas siltas ar iecienītākajiem piedevām, piemēram, ievārījumu, svaigiem augļiem vai putukrējumu. Man ļoti garšo ar Nutellu un svaigām zemenēm. 🙂
Izbaudiet savas gardās plānās pankūkas!
Ja vēlaties plānās pankūkas, kuras var likt galdā svētkos izmēģiniet pagatavot – Plānās pankūkas ar magonēm un citrona miziņu – tik gardas, ka ciemiņi prasīs papildporcijas.