Receptes

Vienkārša klasiskā gvakamoles recepte

Guacamole ir garšīga un ļoti populāra meksikāņu mērc, to gatavo no avokado.

Tā ir iecienīta tās krēmīgās tekstūras, dinamiskās garšas un uzturvērtības dēļ. Tā ir kļuvusi par ikonisku ēdienu, ko bauda kā mērci, smēriņu vai piedevu dažādiem ēdieniem, sākot no taco un nachos līdz burgeriem un salātiem. Tās popularitāte turpina augt, padarot gvakamoli par iemīļotu un daudzpusīgu kulinārijas baudījumu, ko bauda cilvēki visā pasaulē.

Šeit ir vienkārša gvakamoles pagatavošanas recepte:

Sastāvdaļas

  • 2 gatavi avokado
  • 1 mazs sīpols, smalki sagriezts
  • 1-2 mazi tomāti, kubiņos
  • 1 jalapeño pipars, izņemtas sēklas un smalki sagrieztas (ja vēlaties asu)
  • 1-2 ķiploka daiviņas, maltas
  • 1 laima sula
  • Svaigas cilantro lapas, sasmalcinātas (pēc izvēles)
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  • Pārgrieziet avokado uz pusēm, izņemiet kauliņus un izņemiet mīkstumu bļodā.
  • Sasmalciniet avokado mīkstumu ar dakšiņu vai kartupeļu spiedi, līdz tas sasniedz vēlamo konsistenci. Daži dod priekšroku graudainai, savukārt citi dod priekšroku kremīgai konsistencei.
  • Pievienojiet kubiņos sagrieztu sīpolu, tomātus, jalapeño piparus (ja lieto), izspiestu ķiploku un svaigu cilantro (ja vēlaties). Labi samaisiet, lai visas sastāvdaļas sajauktos.
  • Uz maisījuma izspiediet viena laima sulu. Laima sula ne tikai piešķir aromātu, bet arī palīdz novērst avokado apbrūnināšanu.
  • Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Sāciet ar nelielu daudzumu un pielāgojiet to atbilstoši savām vēlmēm.
  • Kad viss ir apvienots, nogaršojiet gvakamoli un pielāgojiet garšvielu vai pievienojiet vairāk laima sulas, ja nepieciešams.
  • Nekavējoties pasniedziet gvakamoli vai cieši pārklājiet to ar plastmasas apvalku, piespiežot plastmasas apvalku tieši uz gvakamoles virsmas, lai novērstu gaisa iedarbību un brūnināšanu. Lieciet ledusskapī līdz pasniegšanai.

Avokado ir lieliska Keto diētas uzkoda. Domāju ka arī gvakamole ir keto diētas ēdiens.