Gardākā aprikožu ievārījuma recepte
Aprikožu ievārījums ir diezgan daudzpusīgs, un jūs varat eksperimentēt ar to savos iecienītākos ēdienos vai izveidot savas unikālas receptes. Tā saldā un pikantā garša padara to par lielisku papildinājumu gan saldajiem, gan sāļajiem ēdieniem, padarot to par pieliekamā pamatelementu, ko var izmantot dažādos veidos.
Aprikožu ievārījuma gatavošana ir lielisks veids, kā saglabāt gatavu aprikožu saldumu, lai to baudītu visu gadu.
Sastāvdaļas
- 1 kg gatavu aprikožu
- 800 grami granulēta cukura
- 1 citrona sula
- 1 tējkarote citrona miziņas (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Aprikozes rūpīgi nomazgā, izņem kauliņus un sagriež mazos gabaliņos. Ja vēlaties vienmērīgāku tekstūru, aprikozes varat likt blenderī vai virtuves kombainā.
- Lielā katlā sajauciet sasmalcinātas aprikozes, cukuru, citrona sulu un citrona miziņu (ja lieto). Labi samaisiet, lai cukurs būtu vienmērīgi sadalīts.
- Ļaujiet maisījumam nostāvēties apmēram 1-2 stundas, ļaujot cukuram izšķīst un garšām saplūst.
- Katlu liek uz plīts uz vidējas uguns un maisījumu uzvāra. Ik pa laikam samaisiet, lai nepieliptu vai nepiedegtu.
- Kad tas sasniedz vārīšanās temperatūru, samaziniet uguni līdz minimumam un ļaujiet tam vārīties apmēram 30–40 minūtes vai līdz ievārījums sabiezē. Uzmaniet to un laiku pa laikam samaisiet, lai izvairītos no piedegšanas.
- Lai pārbaudītu, vai ievārījums ir gatavs, varat veikt “grumbu testu”. Uz atdzesēta šķīvja liek nelielu daudzumu ievārījuma. Ja, piespiežot to ar pirkstu, tas saburzās, tas ir gatavs. Alternatīvi, lai uzraudzītu temperatūru, varat izmantot konfekšu termometru. Ievārījumam vajadzētu sasniegt aptuveni 105°C līdz 107°C.
- Katlu noņem no uguns un ļauj ievārījumam dažas minūtes atdzist.
- Kamēr ievārījums vēl ir silts, uzmanīgi ielejiet to sterilizētās burkās, atstājot apmēram 1 cm brīvas vietas. Noslaukiet burku malas un cieši aizveriet tās ar vākiem.
- Lai saglabātu ievārījumu, varat izmantot ūdens vannas konservēšanas metodi. Aizvākotās burkas iemērciet verdošā ūdenī uz apmēram 10 minūtēm. Izņemiet burkas no ūdens un ļaujiet tām atdzist uz dvieļa.
- Atdzesētās burkas uzglabā vēsā, tumšā vietā. Ievārījums sabiezēsies, jo tas atdziest un laika gaitā sacietēs.
Lai labi garšo!
Vai esat mēģinājuši uzcept apelsīnu tarti? Tik garšīga un eksotiska, vienmēr cienāju savus ciemiņus ar savu šo apelsīnu gardumu.